Ministeri tukee vagina-ansan käyttöönottoa

Cross-section of the Australian model. The Finnish pharmaceutic cocern Orion is currently working on a refined model for the European market.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko ilmoitti puheessaan eduskunnalle tukevansa lääkeyhtiön Orionin uutta hanketta tuoda Suomessa markkinoille vagina-ansa. Risikon mukaan naisilla ei ole feikkivaginaa kuten useilla pussieläimillä, joten heille on tarjottava mahdollisuus puolustautua raiskauksilta ja suojautua ei-toivotuilta raskauksilta.

Aiemmin Raiskaustukikeskukselta hylkäystuomion saanut Etelä-Afrikkalaisen vagina-ansan patentin ostanut Orion testaa LadyHook-tuotettaan sadoilla suomalaisnaisilla ensi syyskuusta vuoden 2013 juhannukseen asti.

Australialaisella harmaalla kengurulla (Macropus giganteus) on kaksi vaakasuuntaista vaginaa.