Esko Aho varjelisi kiva setä -verkostoja


Ahon mielestä vuorovaikutusta aikuisten ja lasten välillä on nyt liian vähän.
Hänen mukaansa Suomessa uhkaa mennä lapsi pesuveden mukana, jos esim. mukava naapurin setä ei enää saa osallistua pikkuisten pihaleikkeihin. Kiva setä -verkostot ovat pienen ihmisen harvoja valtteja. Tätä kulttuuria ei saisi päästää hävimään, toteaa Aho. Ennen lapsi saattoi olla varma, että hänestä huolehditaan, jos joukossa on yksikin aikuinen. Nyt katsotaan, että olemalla liikaa tekemisissä lasten kanssa, aikuinen menettää helposti uskottavuutensa, hän jatkaa. Ahon mukaan olisi suuri vahinko, jos lapset eivät ymmärrä mitä aikuisten maailmassa tapahtuu ja toisinpäin. Näin uhkaa käydä, jos perheen ulkopuolisten aikuisten osallistumista lasten elämään ei enää hyväksytä, toteaa Aho.

“Esko Ahon avautuminen Helsingin sanomissa on aiheuttanut myrskyisiä reaktioita sosiaalisessa mediassa. Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen pitää Ahon ulostuloa tervetulleena. Hänen mukaansa normaali läheisyys aikuisen ja lapsen välisessä suhteessa on vääristynyt, ja erityisesti miehet joutuvat kyseenalaistamaan ja epäilemään omaa käyttäytymistään, pääosin turhaankin”.